153 labi nostrādātas dienas pagājušās un neizskaitāmu dienu daudzums vēl priekšā!
* Katru dienu, ar rokām, mazgājot traukus, esmu pamanījis, ka sāk notikt, kaut kas neatgriezenisks - no maniem, antikvariātos cītīgi meklētajiem un rūpīgi vāktajiem, traukiem, sāk nomazgāties to zelta maliņas un osiņas, nodilst krāsa, kas sākotnēji šķiet mūžīga, jo tā, tur jau atrodas neskaitāmus gadus. Pārņem dalītas sajūtas, jo traukiem tiek iedota jauna dzīvība, bet, līdz ar to, estētiskais baudījums tiek modificēts. Un pēc tā arī var redzēt, kuri ir mani mīļākie trauki. :) es vienmēr būšu priecīgs, dāvanā saņemt, kādu omītes sekcijā stāvošu burvīgu un neizmantotu krūzīti ar apakštasīti.
* Vērojot klientus, kad saņem savu kafiju vai kūku, īpašajos traukos, viņi ļoti atplaukst un izbauda trauku burvību. Tas mirklis ir maģisks. Mans lepnums transformējas citu sajūsmā un priekā. Vēl lielāks prieks, ja pēc kūkas apēšanas vai kafijas izdzeršanas, tiek pacelti trauki un meklēts ražotājs vai kāda cita atpazīstamības zīme. Ir patiess prieks, ja spēju ar traukiem sagādāt tik daudz prieka un vēl lielāks ir tad, ja vietējie klienti aiziet ar siltām un patīkamām emocijām.
* Janvāris bija aktīvs Krievijas tūristu mēnesis. Man ļoti patīk, kad viņi nokļūst šeit. Ar viņiem ir viegli un patiesi. No kāda kunga vārdā Aleksejs, kurš šeit bija atbraucis ar ģimeni, saņēmu uzaicinājumu braukt ciemos un telefona numuru, ja nu esmu Maskavā vai plānoju turp doties, lai ziņoju, jo viņš palīdzēs ar visu, kas nepieciešams. Savukārt cits pāris, kurus apbūra mūsu jaunā kolēģe Dace, atgriežoties nākamā dienā pie manis, bija absolūtā sajūsmā no Cesvaines brūža Pīlādžu uzlējuma. Kungs pat minēja, ka atrodoties vienā populārā un dārgā restorānā, kura nosaukums saistīts ar grāmatām, bet, protams, nosaukumu neminēšu, gaidīja, kad no turienes varēs aiziet, jo nevarēja sagaidīt mirkli, kad būs šeit un varēs baudīt Pīlādzīti, viņa jauno mīļāko stipro alkoholu.
* Pēc sižeta LTV7 biju stipri pārsteigts par sabiedrības ieinteresētību, kuri nāca uz kafejnīcu ēst un dzert ar laba vēlējumiem un komplimentiem. Esmu vienmēr priecīgs, ja vietējie spēj novērtēt šo vietu, tas ir īpaši silts mirklis. Paldies jums.
Uz tikšano